Srđana Kalajdžić

Rodom iz Splita, Srđana je po zanimanju novinar i u toj profesiji je provela više od 15 godina. Njeno bazično interesovanje za psihologiju i filozofiju dovelo ju je u jednom trenutku do potrage za odgovorima na pitanja o suštinskim i najvišim vrednostima i dimenzijama života. Kako stara izreka kaže – kada je učenik spreman, Učitelj se pojavljuje – tako su i Srđanu u određenom trenutku naizgled slučajne okolnosti dovele do osobe koja je mogla da joj ponudi odgovore na njena pitanja. To se dogodilo u njenoj 32. godini. Tako je našla učenje koje je imalo naglašene aspekte ličnog rada i razvoja sa primenom u svakodnevnom životu. Aktivna je u okvitu ovog učenja od 1990. godine, a zadnjih 20 godina je uz svog supruga Zlatka nosilac Škole pod nazivom Put Ljubavi i Savršenstva. Osim aktivnosti u okviru ove Škole, Srđana je posvećena i praktičnom isceljivanju.

Sa suprugom Zlatkom je i koautorka dveju knjiga: “Put Ljubavi i Savršenstva” i “Ekologija Svesti – Radiestezija”. U pripremije i njena knjiga “Večni sjaj kristala”. Pisala je za razne novine i časopise poput: Treće Oko, Praktika, Zdrav Život, Zdravije, Sensa, Alternativna medicina, Bilje i zdravlje…

Pored toga je predavač i gošća u mnogim ekološkim i duhovnim centrima i udruženjima širom Srbije, kao i Crne Gore i Republike Srpske, a u nešto manjem obimu u Hrvatskoj i Sloveniji. Učitelj je onima koji su krenuli putem ličnog razvoja.