RADIONICA: KRISTALI I PSIHODRAMA

Kreativno spajanje ova dva načina lečenja proširuje metodološki spektar i omogućava veću slobodu u primeni odgovarajućeg pristupa klijentu. Kristali deluju privlačno ne samo razoružavajućom lepotom, isceljujućim svojstvima već i materijalizacijom vere u stvaralačku moć. Psihodrama spaja u akciji tela i uma, emotivno i kognitivno funkcionisanje i omogućava promene kroz igru koja pokreće. Sva kreativnost i spontanost koja se odrastanjem izgubila, u psihodrami se putem igre oživljava i podstiče da bi omogućila oslobađanje emocija, razumevanje sebe i drugih i promenu ponašanja kakvu želimo.

Kristali kao podrška našem psihičkom razvoju pomažu u osvetljavanju naših podsvesnih nivoa i osvešćivanju trenutnih psihičkih stanja, uzroka problema, jasnijeg sagledavanja situacije u kojoj se nalazimo. Oni nas inspirišu na samoposmatranje i samoanalizu kao i rešavanje problema i izazova. Osvetljavaju dublje slojeve svesti i pokreću mehanizme samolečenja. Kristali propuštaju svetlost koja aktivira određene neurološke strukture i pokreću sposobnost samolečenja. Daju nam psihičku i fizičku snagu, pojačavaju samosvest, samopouzdanje, istrajnost u ostvarivanju ideja i odluka, podržavaju nedovoljno odlučne i uporne.

Tokom radionice u intuitivnom biranju kristala, na osnovu boje, učesnici pronalaze vezu sa svojim psihičkim stanjem i postavljaju pitanja na koja traže odgovore u međusobnoj komunikaciji, odnosno u psihodramskom radu. Osvetljavanje koje su kristali pokrenuli nastavlja se u psihodrami kroz akciju koja omogućava susret sa sobom, drugima ili onim što je materijalizovano u kristalu, kako ga učesnik doživljava.

Kombinacija kristaloterapije i psihodrame omogućava da tamo gde jedna staje nastavlja druga i obrnuto, u službi i prema potrebama klijenata.

Radionice su namenjene svima koji žele da se upoznaju sa kristalima i psihodramom.

Radionicu vode Srđana Kalajdžić, kristaloterapeutkinja i Nataša Veselinović, psihodramska psihoterapeutkinja.

Trajanje: 2h 30min

 

Prijave za seminare i dodatna pitanja možete postaviti ovde