Predavači

Zlatko Kalajdžić

Zlatko Kalajdžić, rodom iz Beograda, građevinski je inženjer i time se bavio nekoliko godina, ali mu je primarno zanimanje bilo slikarstvo.

Kako ga savremeni način, koncepcija, filozofija i vrednosti života nisu zadovoljavali, a sa druge strane interesovanje za psihologiju, filozofiju i duhovnost stalno podsticali na traganje, potražio je odgovore na pitanja o suštinskim i najvišim vrednostima i dimenzijama života, samom smislu života. Tako je u svojoj 29. godini napravio potpuni zaokret i našao Učitelja, odnosno učenje koje je imalo naglašene aspekte ličnog rada i razvoja sa primenom u svakodnevnom životu. Aktivan je u ovom učenju od 1990. godine, u početku je uz svog Učitelja držao predavanja i vežbe, da bi u zadnjih 25 godina preuzeo podučavanje i prenos ovog znanja u okviru Škole Put Ljubavi i Savršenstva, u kojoj je glavni instruktor.

Osim aktivnosti u okviru Škole, Zlatko se bavi i praktičnom radiestezijom, ispitivanjem i uređenjem prostora za stanovanje i rad. Specijalnost su mu edukacija i praksa iz oblasti ličnog razvoja, a u okviru navedene Škole.

Sa suprugom Srđanom je i koautor knjiga “Put Ljubavi i Savršenstva” i “Ekologija Svesti – Radiestezija”. Pisao je za razne novine i časopise: Treće Oko, Praktika, Zdrav Život, Zdravije, Sensa, Alternativna medicina, Bilje i zdravlje…

Predavač je i gost u mnogim ekološkim i duhovnim centrima i udruženjima širom Srbije, Crne Gore i Republike Srpske, kao i u Hrvatskoj i Sloveniji. Učitelj je onima koji su krenuli putem ličnog razvoja.

Srđana Kalajdžić

Rodom iz Splita, Srđana je po zanimanju novinar i u toj profesiji je provela više od 15 godina. Njeno bazično interesovanje za psihologiju i filozofiju dovelo ju je u jednom trenutku do potrage za odgovorima na pitanja o suštinskim i najvišim vrednostima i dimenzijama života. Kako stara izreka kaže – kada je učenik spreman, Učitelj se pojavljuje – tako su i Srđanu u određenom trenutku naizgled slučajne okolnosti dovele do osobe koja je mogla da joj ponudi odgovore na njena pitanja. To se dogodilo u njenoj 32. godini. Tako je našla učenje koje je imalo naglašene aspekte ličnog rada i razvoja sa primenom u svakodnevnom životu. Aktivna je u okvitu ovog učenja od 1990. godine, a zadnjih 25 godina je uz svog supruga Zlatka nosilac Škole pod nazivom Put Ljubavi i Savršenstva. Osim aktivnosti u okviru ove Škole, Srđana je posvećena i praktičnom isceljivanju.

Sa suprugom Zlatkom je i koautorka dveju knjiga: “Put Ljubavi i Savršenstva” i “Ekologija Svesti – Radiestezija”. U pripremi je i njena knjiga “Večni sjaj kristala”. Pisala je za razne novine i časopise poput: Treće Oko, Praktika, Zdrav Život, Zdravije, Sensa, Alternativna medicina, Bilje i zdravlje…

Pored toga je predavač i gošća u mnogim ekološkim i duhovnim centrima i udruženjima širom Srbije, Crne Gore i Republike Srpske, kao i u Hrvatskoj i Sloveniji. Učitelj je onima koji su krenuli putem ličnog razvoja.